Raad Oisterwijk wil Natuurtheater laten opknappen

zaterdag 18 maart 2017

OISTERWIJK - De gemeenteraad van Oisterwijk heeft tijdens de raadsvergadering unaniem een motie aangenomen om het Natuurtheater Oisterwijk in de komende jaren op te knappen.

De geschiedenis van het Natuurtheater Oisterwijk gaat terug naar de jaren '30 van de vorige eeuw. ,,Er is al vele jaren weinig tot niets geïnvesteerd in het onderhoud van het Natuurtheater. Daardoor is er sprake van achterstallig onderhoud", aldus fractievoorzitter Spekle van de VVD, die de motie samen met AB indiende."De gemeente Oisterwijk is eigenaar van het theater en hierdoor verantwoordelijk voor het onderhoud. Wij willen het college daarom vragen om te inventariseren wat de omvang is van het achterstallig onderhoud. Verder willen we dat er een plan van aanpak wordt opgesteld om het Natuurtheater Oisterwijk een impuls te geven voor de komende jaren."

Tot slot willen VVD en AB  in beeld krijgen wat jaarlijks structureel nodig is om het Natuurtheater 'toekomstbestendig' te houden.